Način pripreme
Izvadite maslac na sobnu temperaturu,
U duboki tiganj dodajte 100 g šećera i 30 ml vode. Rastresite tiganj, tako da pomešate sastojke. Kada pravite karamel, što manje mešate to će biti bolji.
Ostavite tako dobijenu smesu na jakoj vatri, a s vremena na vreme rastresite tiganj da karamel ne zagori. Kada smesa počne da ispušta blag miris na zagorelo to znači da je karamel gotov.
Sklonite sa ringle i kad rastresete tiganj sipajte i rasporedite smesu u kaloup za pečenje sa teflonskim dnom ili pokriven papirom za pečenje.
Poređajte jedan sloj krugova ananasa preko karamela.
Sipajte omekšali maslac u duboku posudu. Dodajte preostali šećer i umutite žicom ili mikserom u homogenu smesu.
Dodajte jaja jedno po jedno nastavljajući da mutite. Dodajte kvasac, brašno i rum, nastavljajući da mutite i homogenu smesu.
Sipajte i rasporedite tako dobijeno testo preko kriški ananasa.
Pecite 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon što se kolač ispeče okrenite ga pomoću tanjira.