Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Karamelizovani kolač sa ananasom

Karamelizovani kolač sa ananasom

LillilysLillilys
Početnik
2
Karamelizovani kolač sa ananasom
Fotografije: Kirilova452
1 / 3
02/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Budući da želimo da se razlikujemo od gomile, rešili smo da spremimo kolač sa ananasom - ispao je sjajno"

Potrebni sastojci

  • šećer - 250 g
  • voda - 30 ml
  • ananas - 1 konzerva
  • maslac - 150 g
  • jaje - 2 komada
  • kvasac - 20 g, u prahu
  • brašno - 150 g
  • rum - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite maslac na sobnu temperaturu,

U duboki tiganj dodajte 100 g šećera i 30 ml vode. Rastresite tiganj, tako da pomešate sastojke. Kada pravite karamel, što manje mešate to će biti bolji.

Ostavite tako dobijenu smesu na jakoj vatri, a s vremena na vreme rastresite tiganj da karamel ne zagori. Kada smesa počne da ispušta blag miris na zagorelo to znači da je karamel gotov.

Sklonite sa ringle i kad rastresete tiganj sipajte i rasporedite smesu u kaloup za pečenje sa teflonskim dnom ili pokriven papirom za pečenje.

Poređajte jedan sloj krugova ananasa preko karamela.

Sipajte omekšali maslac u duboku posudu. Dodajte preostali šećer i umutite žicom ili mikserom u homogenu smesu.

Dodajte jaja jedno po jedno nastavljajući da mutite. Dodajte kvasac, brašno i rum, nastavljajući da mutite i homogenu smesu.

Sipajte i rasporedite tako dobijeno testo preko kriški ananasa.

Pecite 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon što se kolač ispeče okrenite ga pomoću tanjira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: