Način pripreme
Operite i osušite pileće batake, posolite po ukusu, pospite biberom i natrljajte dobro i ostavite ih 30 minuta da se mariniraju.
Za sos od povrća isecite luk na sitno, narendajte šargarepe i zapržite ih u ulju dok ne omekšaju.
Dodajte paradajz, alevu papriku i začine, isečen na sitno beli luk i posolite po ukusu. Pokrijte tiganj poklopcem i kuvajte 10 minuta na laganoj vatri.
U posudu sipajte i zagrejte ulje, poređajte marinirane batake i pržite dok ne postanu zlatasto braon sa svih strana. Preko njih dodajte sos od povrća, on treba da prekriva batake.
Pospite jelo sitno isečenim peršunom i uvijte posudu čvrsto aluminijumskom folijom.
Stavite tako oformljeno jelo u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta dok meso ne bude gotovo.
Izdinstano aromatično pile u sosu od povrća je veoma ukusno.