Način pripreme
U šerpu stavite krupno iseckanu 1 glavicu crnog luka i šargarepu, peršun i celer, kao i so i crni biber po ukusu.
Dodajte otprilike 1 litar vode i kuvajte dok ne bude gotovo povrće, otprilike 15 minuta.
Za to vreme pripremite ćufte.
Pomešajte mleveno meso sa 2 pune kašike pirinča, izrendanim lukom, 1 belancem i začinima. Dobro pomešajte, nakon čega oblikujte male loptice.
Čim se povrće skuva, pasirajte ga.
Za bešamel u tiganj stavite maslac i ulje. Zgrejte ih i u nih dodajte 2 supene kašike brašna. Propržite ga, mešajući, nakon toga u tankom mlazu dodajte vrući bujon sa povrćem pasiranim u njemu.
U njih dodajte ćufte i ostavite jelo da se krčka na slaboj ringli otprilike 15 minuta, poklopljeno, uz periodično mešanje.
Pomešajte kiselo mleko sa 1 žumancem i izmešajte.
Dodajte ih u jelo i skinite sa ringle.
Za kraj mini ćuftice u sosu od povrća pospite sa malo sveže mlevenog crnog bibera i sitno iseckanog peršuna.