Način pripreme
Isečemo korice sa kriški integralnog hleba.
Sredine isečemo na izdužene pravougaonike (od kriške ispada oko 3 parčeta).
Prepečemo kore na tosteru ili u rernu dok ne dobiju zlatastu preplanulost.
Namrvimo ih na sitne mrvice koje ćemo koristiti umesto prezli ili druge smese za pohovanje.
Uvaljamo pravougaonike, prvo u jaje promešano sa prstohvatom soli (sasvim blago, bez zadržavanja, jer će mnogo upiti).
Nakon toga ih uvaljamo u hlebne mrvice - sa svih strana.
U tiganju sa nelepljivim dnom zagrevamo šarlan i pržimo pohovane hlepčiće dok ne dobiju zlatastu boju.
Dobro je da koristimo minimalnu količinu masnoće da budu blagi ukusni kroketi po ukusu i zdraviji.
U smesu od jaja možemo da dodamo i druge začine po ukusu, ali tako neutralnog ukusa su pogodni da se serviraju em uz slatko, em uz slano.
Dobra ideja da iskoristite stari hleba.
Jednostavni, ukusni i ekonomični kroketi od hleba koji su dobri za doručak, ručak i večeru.