Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Domaći sladoled od kiselog mleka sa tečnom čokoladom

Domaći sladoled od kiselog mleka sa tečnom čokoladom

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Domaći sladoled od kiselog mleka sa tečnom čokoladom
Fotografije: N.Akifova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Od tolikog traženja po zamrzivaču dobićemo sinuzitis, ali moramo da uzmemo još malo ovog sladoleda od kiselog mleka"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 1 pakovanje
  • kiselo mleko - 350 ml
  • tečna čokolada - 200 g
  • mleko - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleko i pavlaku u veliku posudu i počnite da mutite.

Nakon što ste dobro umutili smesu, ubacite kiselo mleko unutra i ponovo mutite neko vreme, a zatim uzmite kutiju (najbolje za sladoled sa poklopcem).

Dodajte smesu unutra i počnite da topite čokoladu na pari.

Stavite u šerpu vodu i malu posudu - u manju posudu stavite čokoladu / pola kutije od oko 200 g / i sačekajte da se istopi.

Kad se istopi, uzmite kašiku i dodajte u sladoled, ali nemojte mešati - napravite oblik sunca - čokolada je topla i tone unutra i zbog toga se ne meša.

Zatvorite poklopac, stavite mlečni sladoled u zamrzivač i sačekajte najmanje 3-4 sata, a zatim ga izvadite.

Uzmite odgovarajuće posude za sladoled.

U jednu stavite malo vode, umočite kašiku u vodu i uzimajte domaći sladoled. Svaki put, kada uzimate sladoled umočite kašiku u vodu - tako oblici postaju lepši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: