Čiz petifuri

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Čiz petifuri2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
24
"Neverovatni čiz petifuri, zbog kojih ćete uvek imati goste"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g (sa orašastim plodovima ili kakaom)
  • kravlji maslac - 4 supene kašike, neslan, rastopljen
  • maline - 1 i 1/2 šolja /ili drugo šumsko voće/
  • krem sir - 400 - 450 g na sobnoj temperaturi
  • šećer - 3/4 šolje
  • pavlaka - 1/2 šolje /100 g/ umućena na šlag
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Naprskajte i obložite papirom za pečenje sa dugim ivicama kockasti kalup za pečenje prečnika 22/22 cm. To uradite da biste lakše izvadili i kasnije sekli čizkejk.

Sameljite ili izmrivite čokoladni ili keks od lešnika dok se fino ne samelje. Pomešajte u rastopljenom maslacu i mešajte dobro dok se sve mrvice ne pokvase.

Poređajte mrvljeni keks sa rastopljenim maslacem na dno prirpemljenog pleha i dobro pritisnite. Ostavite da se ohladi u frižideru.

Da biste napravili nadev za vaš petifuri, uverite se da je krem sir na sobnoj temperaturi. Ako je hladno u čizkejku će biti grudvica, to je upozorenje.

Volim da koristim svoj štapni mikser, ali možete koristiti i secka za ovaj recept.

Prvo dodajte maline u blender, meljite dok ne dobijete pire. Dodajte krem sir i šećer i mešajte dok ne dobijete glatku svilenu smesu bez grudvica.

Sastržite ivice blendera ako je potrebno. Dodajte umućenu pavlaku dok se ne pomeša potpuno i nema belih ivica.

Sipajte smesu za ukusne paste na hladnu koru i poravnajte ravnomerno. Ostavite u frižideru na 6 sati ili na jednu noć da se ohlade. Možete takođe staviti desert u zamrzivač da se brže ohladi.

Da biste ukrasili, koristite slatko od malina i sveže borovnice.

Napomena: Ako čuvate čiz petifuri u zamrzivaču, treba da ga ostavite da stoji na sobnoj temperaturi malo, da može lakše da se iseče.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: