Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burito»Burito sa svinjskim ćufticama

Burito sa svinjskim ćufticama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Burito sa svinjskim ćufticama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"I baš kada ste pomislili da stvari ne mogu biti lepše, neko dolazi i pita vas da li želite da probajte ovaj burito sa ćufticama"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 400 g, svinjsko
  • paradajz pire - 1 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • luk - 1 mala glavica
  • so - 1/2 kašičice
  • za sos
  • crvene paprike - 2 komada (ili razne, po želji)
  • tortilje - 5 komada, velike
  • kačkavalj - 100 g
  • sos od paradajza - 600 ml
  • ulje - 4 supene kašike
  • crveni pasulj - 1 konzerva (400 g)
  • začin za čili - 1 supena kašika*
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk, a paprike na tanke trakice.

Pomešajte mleveno meso sa lukom i začinima /* začin za čili sadrži smesu kumina, soli, čilija, beli luk u prahu, origano, paprike/. Dobro promešajte i oblikujte oko 20 malih, okruglih ćuftica.

Ugrejte ulje u dubokoj posudi na umerenoj vatri.

Propržite čuftice sa svih strana dok ne porumene, po oko 3-4 minuta. Izvadite ih iz tiganja.

Sipajte u masnoću prethodno isečene paprike. Pržite, mešajte oko 5 minuta. Vratite ćuftice i dodajte sos od paradajza i crveni pasulj.

Poklopite i kuvajte oko 20 minuta, mešajte periodično. Ako se sos previše zgusne, dodajte malo vode.

Ugrejte tortilje na ringli (ili u tiganju). Stavite po oko 3-4 ćuftice sa sosom, pospite buritose rendanim kačkavaljem.

Uvijte burito sa svinjskim ćufticama i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: