Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pohovane loptice od mlevenog mesa

Pohovane loptice od mlevenog mesa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pohovane loptice od mlevenog mesa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Učinite različitim klasično pohovanje ćuftica ovim inovativnim receptom za pohovane kuglice od mlevenog mesa i poslužite sa prilogom po vašem izboru"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 350 g smesa
  • crni luk - 1/4 glavice
  • peršun - 2 stabljike
  • čubar - 1 prstohvat
  • kumin - 2 prstohvata
  • biber - 1 kašičica, ravna, fino mleven
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • kačkavalj - 6 kašika sa vrhom, narendan
  • so - po ukusu
  • Za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - za uvaljivanje
  • prezle - za uvaljivanje
  • kajenska paprika - 1 suva paprika, po želji
  • so - 2 prstohvata
  • ulje za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Luk narendajte na sitno i uklonite mu opne. Sitno iseckajte peršun.

2. Stavite ih u mleveno meso zajedno sa solju i začinima i dobro izmešajte.

Ako imate vremena, aromatizirano mleveno meso ostavite da odstoji nekoliko sati ili jednu noć u frižideru.

3. Dodajte rendani kačkavalj u smesu za kuglice i još jednom premesite mleveno meso.

Oblikujte kuglice manje od oraha i svaku uvaljajte u brašno i poređajte na veliki list kuhinjskog papira.

4. Da biste završili pohovanje malih slatkih kuglica od mlevenog mesa, umutite dva jaja sa malo soli, a u prezle izmrvite ljutu papriku i promešajte. Po želji možete dodati još neki začin.

5. Potopite pobrašnjene ćuftice u jaje, a zatim uvaljajte u prezle.

Pržite ih na ulju zagrejanom na umerenoj vatri i vadite na kuhinjski ubrus da biste uklonili višak masnoće.

Važno je da kuglice napravite male kako bi se unutra dobro ispržile, a iz istog razloga vatra ne bi trebalo da bude jaka, kako ne bi pregorele prezle, a unutrašnjost ostala sirova.

6. Pohovane kuglice od mlevenog mesa poslužite sa svežom salatom ili krompirom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: