Način pripreme
Očistite ribaj stejkove od žila i opni. Čekićem za meso ih izlupajte da budu tanji i oblikujte im krajeve.
Promešajte senf, dresing za salatu, sok od limuna, polovinu vlašca, med, izgnječeni čen belog luka i tabasco sos i ujednačite sve u homogenu smesu.
Stavite izlupane ribaj stejkove u plitku posudu i premažite ih gotovom marinadom. Pokrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na 2 sata ili preko noći.
Posebno pripremite dresing od začina - pomešajte kiselu pavlaku, polovinu vlašca i alevu papriku. Podelite sos u 6 posudica.
Kada ste sačekali potrbno vreme za mariniranje stejkova, vreme je da ih stavite na roštilj. Premažite rešetku vrelog roštilja uljem i stavite stejkove da se peku.
Na jakoj vatri, sočne šnicle su gotove za oko 2 minuta po strani - okrenite ih samo jednom. Ako mislite da nisu dovoljno pečeni, sačekajte malo više vremena.
Poslužite gotove ribaj stejkove sa senfom na roštilju zajedno sa posudicama u koje ste sipali dresing.
Možete da sipate i čašu crvenog vina i da uživate u ovom delikatesu.