Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Moje lisnate kiflice

Moje lisnate kiflice

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4455
Moje lisnate kiflice
Fotografije: Lenka
1 / 6
07/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Po jutru se dan poznaje - kaže stara poslovica. Kulinarski dodatak - i po doručku"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • žumance - 1 kom.
  • feta sir - 350 g
  • slanina - 100 g
  • kiseli krastavci - 100 g
  • grčki jogurt - 2 s.k.
  • maslac - 25 g
  • brašno - za razvijanje lisnatog testa
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadimo lisnato testo iz zamrzivača da malo odstoji na sobnoj temeperaturi, za to vreme pripremimo fil. U posudu stavimo feta sir i grčki jogurt, izgnječimo fetu i malo promešamo.

Sitno iseckati slaninu i kisele krastavce, ali baš sitno. Dodati slaninu i krastavce u posudu i izmešati dobro sve. Razvijemo lisnato testo i isečemo na trouglove. Na sredinu trogulova stavimo fil i urolamo, ne grubo, da ne bi iscurio fil.

Premazati kiflice žumancetom i staviti na sredinu kiflice listić maslaca.

Na pleh staviti pekarski papir i poređati kiflice pa ih peći na 220 stepeni pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: