Način pripreme
Prvo umutite maslac sa šećerom i solju da pobeli.
Nakon toga dodajemo jaja, koru limuna.
Pomešamo brašno i prašak za pecivo.
Sipamo smesu od brašna u maslac i jajima i mešamo žicama za testo ili rukom.
Uzimamo testo kako bisko oblikovali nežnu loptu.
Uvijamo folijom i ostavljamo da se odmori na hladnom.
Testo za tart može da se čuva do 3 dana u frižideru ili do 30 dana u zamrzivaču.
Između ostalog stavite šećer i oba žumanca u posudu, umutite sve mikserom dok smesa ne postane sipkasta i dok ne poveća svoj obim.
Sada dodajte sitni sit i izrendanu koru limuna i ponovo umutiti na niskoj brzini. Stavljamo smesu u frižider.
Nakon što testo odmori, uzimamo 1/3 od njega od testa i ostavljamo sa strane kako biste napravili trake na slatki tart.
Rasporedimo veliki deo krhkog testa u okrugli kalup prečnika 6-7 cm veći od kalupa. Stavljamo osnovu u kalup čije smo dno nauljili i nabrašnili ili stavljamo papir za pečenje.
Dno izbockamo viljuškom, sada sipamo smesu sa sitnim sirom, izravnamo i nakon toga sa odvojenim testom pravimo trake koje stavljamo na tart.
Pečemo tart od sitnog sira u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 40-50 minuta. Ukoliko za vreme kuvanja krem postane previše taman, odozgo stavite list kuhinjskog papira koji ćete podići nakon 15 minuta na kraju kuvanja.
Ostavite tart da se dobro ohladi, kako bi se odozgo stegnuo krem sa sitnim sirom, možemo da stavimo malo šećera u prahu, ali i bez njega je savršeno.
Uzimamo sipkasto testo, vadimo 1/3 testa i ostavljamo ga sa strane, kako bismo napravili trake na tartu.
Pečemo tart u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 40-50 minuta. Ukoliko za vreme kuvanja krem postane previše taman, odozgo stavite list srebrnog papira kojeg ćete podići za 15 minuta na kraju kuvanja.
Ostavite tart od sitnog sira da se dobro ohladi, kako bi se krem iznutra stegnuo, odozgo možemo da stavimo malo šećera u prahu, ali uprakos tome je savršeno.
Savet
Ukoliko želite još bogatiji i ukusan tart, možemo da dodamo čokoladni čips u krem sa sitnim sirom.
Jednom napravljen, tart od sitnog sira može da se drži pokriven u frižideru 3-4 dana.
Neka vam je slatko!