Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tažin»Piletina sa leblebijom na marokanski način

Piletina sa leblebijom na marokanski način

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Piletina sa leblebijom na marokanski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Oslonite se na mađioničara marokanske kuhinje - tažin, uz njegovu pomoć sve je lakše i ukusnije"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • pileći bataci - 8 komada, bez kostiju
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 2 kašike
  • bujon - 900 ml, pileći
  • limun - sok i kora od 1 komada
  • šafran - 2 prstohvata
  • cimet - 1 štapić
  • leblebije - 800 g, iz konzerve
  • krompir - 500 g
  • peršun
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje i zapržite meso i luk. Dodajte beli luk, nakon toga pomešajte s brašnom.

Dodajte bujon, koru limuna i sok, šafran, cimet, biber i so.

Stavite smesu da provri i prebacite je u tažin. Dodajte leblebije i krompir, promešajte i pecite dva sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pospite peršunom i servirajte odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: