Način pripreme
1. Počnite sa pripremom prvog krema za ukusnu tortu Rafaelo. Umutite pomoću miksera mleko i maslac. Dodajte kokosovo brašno, izmešajte.
2. Za drugi krem stavite belanca na vodenu paru u suvu posudu. Mutite do mekanosti, sipajte šećer u delovima.
Belu čokoladu možete da istopite na vodenoj pari ili na slaboj ringli. Važno je da ne zagori. Dodajte maslac u komadićima u belanca, posle malo po malo i istopljenu čokoladu.
3. Blago maslacem podmažite kalup za torte sa padajućim dnom - 22-23 cm u prečniku.
4. Uzmite kašiku slatkog po želji, u njega dodajte rum i sveže mleko. Dobijenom smesom zalijte keksiće. Naređajte koru od keksa, posle stavite jedan od dva krema po želji. Posle ponovo keksove i krem.
Stavite treći sloj keksova i stavite kokos tortu na 120 minuta u frižider, kako bi se stegnula.
5. Napravite i treći krem, muteći mleko i pavlaku.
6. Izvadite keks tortu iz frižidera, izvadite iz kalupa pomoću mokrog noža. Stavite je na poslužavnik ili drugo udobno mesto na koje ste prethodno stavili papir. Trećim kremom namažite sa strane.
Pospite kokosovim brašnom, ukrasite Rafaelo bombonama.
7. Rafaelo od keksa sa 3 vrste krema vratite u frižider, kako bi se stegnula pre serviranja.
Neka vam je slatko!