Kremasta čokoladna torta

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4215
Kremasta čokoladna torta
Fotografije: Lenka
2 / 3
11/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Čokoladnu tortu ne odbijamo, a vi?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 7 kom.
  • šećer - 9 s.k.
  • ulje - 5 s.k.
  • brašno - 5 s.k.
  • kakao - 3 s.k.
  • prašak za pecivo - 2 k.k.
  • voda - 2 s.k.
  • fil
  • mleko - 700 ml
  • šećer - 5 s.k.
  • puding od čokolade - 2 kom.
  • kakao - 2 s.k.
  • čokolada za kuvanje - 100 g
  • margarin - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umešati jaja sa šećerom i mutiti dok se šećer ne otopi i ne postane penasto. Polako sipati ulje i nastaviti sa laganim mućenjem. Kada se sjedini dodati i vodu, pa na kraju i brašno, prašak za pecivo i kakao. Nasuti smesu u pleh, peći na 180 stepeni 30 minuta. Kad se ispeče, iseći na 4 tanka dela.

Puding i kakao pomešati sa malo mleka, a ostatak mleka staviti na ringlu da provri. U mleko umešati puding i šećer i mešati dok se ne zgusne.

Skinuti šerpicu sa ringle, dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi, pa dodati margarin i promešati. Onda uzeti i izmiksati fil.

Namazati kore filom, složiti ih i premazati celu tortu filom. Dekorisati po izboru.

Ostaviti u frižider da se ohladi do sutra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: