Terijaki ćuftice

Terijaki ćuftice
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Ukusne terijaki ćuftice - cela porodica seda za sto sa zadovoljstvom, čim su one zvezde večeri"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g, mešano
  • luk - 1 komad
  • peršun
  • jaje - 1 komad
  • so
  • biber
  • čubar
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sos terijaki - 1 kašika
  • hleb - 1 kriška, suv
  • sveže mleko - 1 šolja
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u posudu. Natopite krišku hleba u svežem mleku. Iscedite i dodajte u posudu.

Stavite luk, beli luk i peršun, isečene na sitno. Dodajte i preostale sastojke.

Zamesite mleveno meso za ćuftice dok ne postanu parčići. Uvijte streč foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati.

Izvadite, oformite ćuftice i ispržite u tiganju sa masnoćom sa obe strane.

Izvadite gotove pržene ćuftice na kuhinjski ubrus.

Servirajte terijaki ćuftice sa garnirungom koji najviše volite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: