Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ćufte»Pržene ćuftice u teglama

Pržene ćuftice u teglama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Pržene ćuftice u teglama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
28/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Svaka domaćica koja drži do sebe treba da ima u podrumu prženje ćuftice u tegli - svaka"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 3 kg (svinjsko ili mešano)
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 2 - 3 komada
  • prezle - 1 šolja
  • mrvljeni čubar - 3 kašike
  • so - po 20 - 22 g po kilogramu
  • kumin - 1 prstohvat (po želji)
  • aleva paprika - 3 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • beli biber - prstohvat, u prahu
  • brašno - 1 šolja, za oblikovanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte mleveno meso u veliku posudu, isecite luk na sitno i dodajte ga. Na mleveno meso pospite od svih začina, jaja i prezle.

Možete da koristite i stari hleb, natopljen u vodi i isceđen.

Dobro zamesite mleveno meso, ostavite ga pokrivenog folijom u frižideru tokom jedne noći.

Sledećeg dana ga zamesite ponovo i oformite pljosnate ćuftice, uvaljajte ih u brašno.

Ispržite ih i napunite u teglice za džem.

Prelijte sve teglice odozgo proceđenim uljem u kome su se pržile.

Zatvorite poklopcima i kuvajte oko 20 minuta nakon što provri voda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: