Moja fantastična piletina na lovački način
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Moja fantastična piletina na lovački način

Moja fantastična piletina na lovački način

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
491
375
Moja fantastična piletina na lovački način
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 2
10/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
"Ukusno meso sa još ukusnijim sosom. Uživajte!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće i naseckajte ga. Šargarepu naseckajte na kolutove, celer, beli luk i crbni luk iseckajte na sitne komade, a papriku na krupnije kockice. Pažljivo očistite pečurke i naseckajte ih na tanke kriške.

Meso operite i osušite. Batake propržite na jakoj vatri sa malo ulja da ih zapečatite i ostavite ih na stranu. Ako koristite svežu kobasicu za pripremu ovog jela, najbolje je da i nju ispržite na kratko da je zapečatite. Kobasicu nasecite na kolutove.

U istoj masnoći, u kojoj ste pržili piletinu i kobasicu, ispržite sitno seckani crni i beli luk, a kasnije dodajte šargarepu i celer.

Promešajte i dodajte prstohvat soli i lovorov list. Nakon desetak minuta dodajte peršun, maslac i pečurke. Pržite još 2-3 minuta.

Dodajte vino u povrće. Promešajte da ispari alkohol - oko 3-4 minuta. Onda dodajte paradajz pire i alevu papriku. Začinite prstohvatom šećera i dodatno posolite. Vratite piletinu u povrće i sipajte pileći bujon, toliko da pokrijete sve.

Kuvajte ovo janiju oko 40 minuta u poklopljenoj posudi, na ne previše jakoj vatri.

Poslužite ovu pileću janiju toplu i pospite ga svežim peršunom i sitno seckanom ljutom paprikom.

Moja fantastična piletina na lovački način je gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: