Način pripreme
Pomešajte sodu sa kiselim mlekom i sačekajte da se aktivira.
U posudu razbijte jaja. Dodajte mleko sa sodom, kravlji maslac, vanilu, šećer i brašno u malim dozama.
Moja jaja su možda bila mala, zato što mi je ostala mala količina brašna.
Zamesite meko testo. Iskidajte testo na male komade (malo veće od lešnika).
Uključite aparat za orahe i sačekajte da se ugreje. Stavite po jednu loptu u gnezdo i zatvorite. Pecite dok ne dobije lepu boju.
Ostavite da se ohladi i napravite krem.
Stavite u šerpu 400 ml svežeg mleka sa šećerom. U posudu stavite jaja, sveže mleko, koje je preostalo i brašno. Mutite dok ne dobijete glatku smesu.
Čim mleko provri sa šećerom, skinite sa vatre. Lagano dodajte smesu od jaja. Vratite na ringlu i sačekajte da provri.
Skinite sa vatre, stavite vanilu, kockicu kravljeg maslaca i promešajte.
Pokrijte streč folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Napunite orahe i ostavite jedan dan da upiju krem.
Jedinstveni slatki orasi iz davnina.
Komentari