Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kolači za goste»Čokoladni kolači za poznavaoce

Čokoladni kolači za poznavaoce

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Čokoladni kolači za poznavaoce2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Osigurajte jedan pravi duhovni i fizički užitak sa ovim odličnim čokoladnim petifurijima"

Potrebni sastojci

  • mlečna čokolada - 280 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • kisela pavlaka - 150 g
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • kakao - 1/3 šolje
  • soda bikarbona - 1 i 1/2 kašičice
  • banane - 1 i 1/3
  • vanila - 2 komada
  • voda - 200 ml
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • sirće - 1 kašičica
  • čokoladne loptice - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili domaće čokoladne kolače biće vam potreban mikser. Razbijte jaja u posudu, dodajte vodu i kiselu pavlaku. Dobro umutite.

Dodajte sirće i ulje, nakon toga vanilu i sodu. Posle stavite kakao i šećer. Ponovo mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Prosejte brašno i dodajte i njega u ostale sastojke u delovima.

Pripremite odgovarjaući pleh, najbolje pravougaoni, obložite paprom za pečenje. Namažite sa malo ulja.

Gotovu smesu za koru za vaše kolače podelite na 3 mesta - u tri posebne posudice. Jednu sipajte u pleh, rasporedite svuda. Pecite pola sata na 150 stepeni.

Možete proveriti čačkalicom za zube - ako je suva, kora je gotova. Treba da se ohladi pre nego što nastavite dalje.

Ponovo namažite papir za pečenje masnoćom. Sipajte drugi deo smese. Uradite i sa poslednjom gomilom isto ili poslednjom korom za petifuri.

Pecite i ostavite da se ohladi.

U šerpu sipajte da provri 300 ml pavlake. Izmrvite sitno 200 g čokolade i sipajte u pavlaku. Mšejate dok se ne integriše i dok ne dobijete čokoladni sos. Stavite u frižider da se ohladi.

Čim se čokoladna pavlaka i kore ohlade, možete početi da sastavljate slatkiš, koji će se nakon toga pretvoriti u čokoladni petifuri.

Umutite pavlaku mikserom - kad okrenete posudu ne ttreba da pada. Stavite prvu koru na ravnu površinu. Rasporedite polovinu umućene pavlake preko.

Isecite pola banane na krugove. Poređajte preko pavlake i stavite drugu koru. Nanesite preko preostalu pavlaku. Preko nje stavite drugu polovinu banane, takođe isečene. Odozgo stavite i poslednju koru.

Razlomite preostalih 80 g čokolade, dodajte 1 supenu kašiki maslaca u nju. Rastopite u mikrotalasnoj oko 60 sekundi. Mešajte lepo, treba da dobijete konzistenciju tečne čokolade. Ostavite sa strane da se ohladi.

Poslednje umutite preostalu pavlaku - 200 ml. Odvojite deo za ukras pastica.

Gotovu čokoladnu tortu isecite na 8 kockica.

Svaki petifuri namažite šlagom sa svih strana. Prelijte tečnom čokoladom - oko 1 supena kašika.

Nakon što se ohlade, ukrasite čokoladne kolače za poznavaoce ružicama od šlaga. Dodajte kružić banane i čokoladnu lopticu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: