Način pripreme
Potopite želatin u 50 ml hladne vode. Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte ulje, mleko i brašno prosejano sa praškom sa pecivo. Dodajte i aromu. Smesa se podeli na tri dela i peku se tri odvojene kore* na 180 stepeni /15-20 minuta svaka.
Mlečna pavlaka se umuti, dodajte joj kiselu pavlaku, mleko i čokoladu (otopljenu ali ne vrelu). Pažljivo pomešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
Stavite jednu koru u kalup za torte koji može da se otvara. Zalijte sokom iz kompota i namažite jednim delom krema. Poklopite drugom korom, ponovo sirup pa krem. Poređajte kolutiće banane i prekrijte trećom korom, sipajte sirup.
Premažite tankim slojem krema i stavite u frižider, dok spremate glazuru.
Stavite vodu, pavlaku i šećer da se zagreju na ringli. Nakon toga dodajte kakao i mešajte ne dozvoljavajući da provri, dok počne da se zgušnjava. Sklonite sa ringle i dodajte želatin. Pomešajte dobro i ostavite da se ohladi.
Prelijte kolače ohlađenom glazurom i vratite u frižider na nekoliko sati. Izvadite, sklonite obruč kalupa i isecite na kocke. Ukrasite po vašoj želji i ukusu.
*Kalup dužine 37 cm i širine 23 cm.