Način pripreme
Sve namirnice ostavite veče pre pripreme na stolu, da budu na sobnoj temperaturi. Aktivirajte kvasac sa jednom kašikom šećera, šoljom toplog mleka i malo brašna. Sve dobro promešajte.
Prosejte brašno i dodajte prstohvat soli, a zatim napravite udubljenje u brašnu. Umutite jaja sa šećerom dok se šećer potpuno ne istopi, zatim dodajte arome i malo od ulja. Umesite meko, lepljivo testo i dodajte po malo od rastopljene masti. Ako se testo još uvek lepi dodajte malo brašna.
Ostavite testo da naraste i napravite male loptice od njega. Od svake loptice razvijte trougao, stavite malo džema ili slatka. Vrh trougla presecite na 3 trake i umotajte testo u kiflicu.
Premažite maslacem kalup koji odgovara za rolat, poređajte 4 kiflice (kao na slikama), a u sredinu stavite 2 ili 3 loptice, ili ih oblikujte po želji.
Gotove rolate ostavite ponovo da narastu, zatim ih premažite umućenimžumancem sa malo mleka i ulja. Po želji možete staviti listiće badema i obilno pospite šećerom.
Pecite u zagrejanoj rerni, ne mnogo jakoj, oko 160-170 stepeni, dok ne porumeni.