Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Pileće jelo za poznavaoce

Pileće jelo za poznavaoce

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Pileće jelo za poznavaoce
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
21/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Kao poznavaoci ukusnih jela ocenjujemo ovo jelo sa Mmmm"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad (oko 1, 3 kg)
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 2 komada
  • paršun - nekoliko struka
  • piment - nekoliko zrna
  • biber - nekoliko zrna
  • lovorov list - 1 list
  • ulje - 100 ml
  • konzerva pradajza - 1 tegla
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • belo vino - 100 ml
  • morska so - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se očisti, opere se i stavlja u šerpu sa posoljenom, hladnom vodom da se skuva.

Odstranimo kožu skuvanog pileta, meso iskidamo na parčiće. Bujon procedimo.

U đuvečaru stavljamo isečene na sitno luk, beli luk, oljuštene i na kocke isečene šargarepe, peršun, iseckan zajedno sa strukovima, pasiran paradajz, ulje, vino, zrna pimenta i bibera, lovorov list, alevu papriku, morsku so.

Dodajemo pileće meso u glinenu posudu, zajedno s proceđenim bujonom. Umutimo brašno u malo bujona ili vode i dodajemo. Stavljamo poklopac na đuvečaru i posle u hladnu rernu.

Jelo pečemo oko sat i po na umereno jakoj temperaturi. Lagan i jednostavan recept, ali kao rezultat dobijamo ukusno i aromatično seosko jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: