Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Posne pitice sa pečurkama i maslinama

Posne pitice sa pečurkama i maslinama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Posne pitice sa pečurkama i maslinama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
9
"Posne, pa posne, napravili smo i za vas, zato što su ukusne, ostalo su detalji"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 kom.
  • pečurke - 100 g
  • luk - 1/2 struka, praziluk
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 1 veliki, oljušten i isečen na kockice
  • masline - 4 - 5 komada, bez koštica, isečene
  • peršun - 2 supene kašike, isečene
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće i isecite - praziluk i beli luk sitno, a pečurke na sitne kockice.

Ugrejte 2 supene kašike ulja na umerenoj temperaturi na vatri. Dodajte iseckani praziluk i pržite oko 5 minuta, mešajte periodično.

Dodajte pečurke i beli luk i pržite još oko 5 minuta. Dodajte isečeni paradajz na kockice i pržite oko 5 minuta dok tečnost ne ispari iz njega. Na kraju dodajte isečeni peršun, so po ukusu i isečene masline. Skinite sa vatre.

Otvorite jednu koru i namažite uljem. Preko stavite drugu koru. Isecite dupli list na trakice u zavisnosti od veličine trouglastih pitica koje ćete praviti.

Stavite od nadeva u jedan kraj trake, uhvatite jedan ugao i presavijte na trougao ka suprotnoj strani.

Nakon toga uhvatite dobijeni ugao i savijte na gore po dužini ponovo na trougao. Savijajte dok ne savijte celu traku na trouglaste pitice.

Napunite i oblikujte preostale trake od kora za pitu.

Poređajte posne pitice zbijeno jednu do druge u plehu, obloženim papriom za pečenje.

Namažite uljem i pospite vodom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Posne pitice sa pečurkama i maslinama su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: