Način pripreme
Patlidžan se prepolovi. Meki deo se iseče na rešetki. Stavlja se u posudu za pečenje, posoli se i preliva se mlazom maslinovog ulja.
Zapeče se na 200 stepeni dok ne omekša.
Pomoću kašike se izdubi patlidžan.
U tiganju se dinstaju sitno isečen luk, beli luk, šargarepa i paprika. Dodaje se mleveno meso, koje se takođe zaprži.
Dodaje se izdubljeni deo patlidžana i na kraju paradajz. Kuv se dok tečnost od paradajza ne uvri.
Ovom smesom se puni patlidžan.
U posudi se istopi maslac. Dodaje se brašno i nakon što se blago zaprži dodaje se hladno sveže mleko.
Sos se soli i dodaje se narendan kačkavalj.
Dobijenim sosom se preliva sočan punjeni patlidžan.
Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na turski način se stavlja u rernu na 190 stepeni i zapeče se 30 minuta.
Prijatno!