Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Domaća medeno-čokoladna torta

Domaća medeno-čokoladna torta

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Domaća medeno-čokoladna torta
Fotografije: Maria Simova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Evo vam jedan aromatičan dokaz da ne postoji ukusnije od domaćeg"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • med - 150 g, tečni
  • so - 1/2 kašičice
  • soda biikarbona - 1 kašičica, ugašena u malo sirćeta
  • korice pomorandže - 2 kašike, narendane
  • brašno - 1, 5 šolja
  • skrob - 1 kašike, izvršita
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • skrob - 100 g
  • šećer - 150 g
  • kakao - 3 kašike
  • vanilin šećer - 1 komad
  • maslac - 30 g
  • med - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru u posudi umutite jaja sa šećerom, medom, solju i koricama pomorandže.

Dodajte sodu, ugašenu u malo sirćeta i prosejano brašno i skrob, prethodno pomešane.

Promešajte smesu i sipajte je u kalup za tortu, postavljenu papirom za pečenje. Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Ostavite gotovu koru da se ohladi i rasecite na dve polovine po horizontali.

Za krem u metalnoj posudi pomešajte skrob, šećer, kakao, vanilu, šećer, promešajte i sipajte hladno sveže mleko.

Stavite posudu na umerenu vatru i kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje.

Sklonite sa ringle i dodajte maslac i med, mešajte dok se ne istopi i dok ih krem ne upije.

Sklopite čokoladnu tortu dok je krem vruć raspoređujući polovinu krema preko jedne kore. Stavite drugu koru odozgo i rasporedite preostali deo krema.

Dekorišite i ostavite ne manje od 6 sati da odstoji pre serviranja.

Domaća mlečno-čokoladna torta je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: