Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Pršuta»Sušeno meso od telećih srca

Sušeno meso od telećih srca

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12728342
Sušeno meso od telećih srca
Fotografije: Sergei Anchev
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Meze za prave ljubitelje - sečeš na tanko i serviraš sa crvenim vinom"

Potrebni sastojci

  • teleća srca
  • aleva paprike
  • ječam - u prahu
  • biber - u prahu
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Teleća srca se očiste od žila i krvi. Iseku se na ivice 2-3 cm.

U odgovarajućoj posudi se prekriju solju. Sipa se voda da prekrije. Stoje 24 sata.

Sprema se smesa od dve porcije aleve paprike, jedne porcije ječma i jedne bibera.

Meso se obriše i natrlja smesom. Okači se na konaca da se suši 3-4 nedelje na prohladnom mestu.

Nakon toga se sušeno meso stavlja u kese u frižider.

Sušeno meso od telećih srca je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: