Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Moj pileći paprikaš

Moj pileći paprikaš

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Moj pileći paprikaš
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Za ljubitelje klasike u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • crni luk - 2 glavice
  • ulje - po potrebi
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • voda - po potrebi
  • list lovora - 2 komada
  • slatka začinska paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 komad
  • za zapršku
  • brašno - 1 kašika
  • voda - 250 ml
  • suvi začin - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso posoliti i pobiberiti po ukusu i odložiti sa strane.

U šerpu usuti ulje, dodati sitno seckan crni luk, seckanu papriku, seckan paradajz i upržitu desetak minuta. Naliti sa 200 ml vode i kuvati deset minuta. Dodati još 200 ml vode i ukrčkati deset minuta. Poređati meso i pržiti pet minuta. Okrenuti i drugu stranu da se isprži par minuta.

Dodati lovorov list, 250 ml vode, poklopiti i ukrčkati petnaest minuta iz povremeno mešanje. U pileći paprikaš naliti još 250 ml vode i ukrčkati još petnaest minuta. Dodati slatku začinsku papriku, pustiti da vri još dva minuta na umerenoj vatri.

Za zapršku: U posudu staviti brašno, suvi začin, vodu i izmešati ručnom žicom za mućenje. Sipati u šerpu, poklopiti i ne mešati. Ostaviti da se ukrčka još pet minuta, pa skloniti sa vatre.

Paprikaš poslužiti vruć uz sezonsku salatu. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: