Način pripreme
Prvo pripremite povrće za supu. Očistite i iseckajte celer, mladi beli luk i luk, a vrganje isecite na kockice.
Ugrejte ulje i propržite luk i celer. Kad omekšaju dodajte mladi luk. Nemojte stvljati mnogo masnoće za prženje, pošto supa od pečuraka može biti mnogo teška.
Dodajte u dinstano povrće i isečene pečurke, sotirajte kratko i pospite suvim vrganjima i žalfijom.
Sipajte 1 l bujona od povrća i promešajte. Ostavite supu da se kuva na tihoj vatri 20-ak minuta. Ako tečnost ispari, sipajte i preostalu količinu bujona.
Dodajte pavlku i posolite. Kuvajte još 15-ak minuta. Poslednjih 5 minuta sipajte fidu. Kad se i to skuva, supa je gotova.
Najukusnija supa od pečuraka sa vrganjima je odlična!