Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Crni pirinač sa lososom

Crni pirinač sa lososom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Crni pirinač sa lososom
Fotografije: Anonymous
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Specijalni gosti zaslužuju specijalna jela i zbog toga im poslužite ovog lososa sa crnim pirinčem. Nema šanse da ne budu prijatno iznenađeni"

Potrebni sastojci

  • crni pirinač - 150 g
  • beli luk - 2 čena
  • bujon - 600 ml od piletine
  • belo vino - 60 ml
  • maslac - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • parmezan - 70 g
  • losos - 2 komada
  • orasi
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i sipajte ga u šerpu. Prelijte ga sa jednom šoljom vrele vode. Poklopite i ostavite da stoji 1 sat.

Nakon tog vremena ocedite pirinač veoma dobro, dodajte maslac i maslinovo ulje u njega, kao i sitno naseckani crni i beli luk. Pržite dok voda ne ispari i dok pirinač ne počne da se prži.

Dodajte vino, poklopite i smanjite jačinu vatre. Nakon desetak minuta dodajte bujon.

Kuvajte 30-40 minuta na slaboj vatri, pospite biberom i sklonite sa vatre.

Pospite parmezanom.

Lososa zapecite na gril tiganju i poslužite preko porcije pirinča. Pospite mlevenim orasima i biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: