Pečeni zec na ražnju

Djina DimitrovaDjina Dimitrova
Početnik
1321
Pečeni zec na ražnju3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
5
"Tajna ovog ukusnog pečenog zeca je u marinadi"

Potrebni sastojci

  • Marinada za divljač
  • voda - 2 litra
  • vino - 500 g (po mogućnosti suvo)
  • sirće - 250 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1/2 glavice
  • lovorov list - 2 komad
  • biber - 15 zrna
  • karanfilić - 2 komada
  • zec - 1 komad
  • ulje - 1 kašika za premazivanje
  • mast - 1 kašika za premazivanje
  • slanina - 150 - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za marinadu prokuvajte 10 minuta i ostavite je da se potpuno ohladi, pa onda prelijte zeca.

Ostavite zeca da stoji u marinadi 24 časa. Izvadite ga iz marinade i operite, osušite ga i špikujte ga komadima slanine.

Premažite zeca masnoćom i pecite na ražnju na slaboj vatri. S vremena na vreme ga premazujte masnoćom (ulje i mast pomešajte i mažite ga tom mešavinom).

Ako imate mogućnosti, sos koji se stvara tokom pečenja sakupljajte u posebnu posudu. Pečenog zeca poslužite sa ovim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: