Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Torta sa kremom od maslaca iz davnina

Torta sa kremom od maslaca iz davnina

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Torta sa kremom od maslaca iz davnina
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Nema šanse da ne volite ovu prelivenu tortu sa ukusom kakaa i maslaca"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 3 supene kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • brašno - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • esencija - po izboru
  • za sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • za krem od maslaca
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • žumanca - 1 komad
  • orasi - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Da bismopripremili tortu iz davnina, prvo u velokoj posudi razbijemo jaja, dodajemo šećer i počinjemo da mutimo.

U posudu stavljamo kiselo mleko, dodajemo sodu i ostavljamo da se aktivira.

Nakon što bude gotovo, dodajemo u jaja, dodajemo šećer, kakao, ulje i na kraju brašno, dodajemo u porcijama.

Namažemo pleh dobro i sipamo gotovu smesu.

Stavljamo u rernu i pečemo na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Pripremamo sirup od šećera, vode i esencije i ostavljamo sa strane.

Nakon što kora sa kakaom bude gotova, prelivamo hladnim sirupom i ostavljamo sa strane.

Pripremamo krem od maslaca, umutimo maslac i dodajemo prosjeani šećer u prahu sa žumancem.

Sve to dobro promešamo.

Namažemo hladan preliveni kolač kremom, po vrhu sipamo mlevene orahe.

Stavljamo tortu sa kremom od maslaca iz davnina u frižider na oko sat-dva da se stegne i nakon toga isečemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: