Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kolač sa Sirupom»Sveža torta sa kremom od kajsija

Sveža torta sa kremom od kajsija

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Sveža torta sa kremom od kajsija
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
16/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
14
"Lagan i fin ukus krema od kajsija u ovoj torti je pravi užitak, ne treba da ga se lišavate"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • za krem
  • krem - 1 kesica, bez kuvanja Dr. Oetker
  • sveže mleko - 400 ml
  • kisela pavlaka - 300 g
  • kompot - 1 komad, od kajsija
  • suvo voće - kajsije, suvo grožđe
  • za ukras
  • orasi - mleveni
  • kora od pomorandže
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo što treba da uradimo je da odvojimo belanca od žumanaca/jaja su na sobnoj temperaturi/. Stavimo šećer u belanca i mutimo ih dok ne dobijemo gustu penu.

Postepeno dodajemo žumanca i mutimo. U smesu od jaja dodajemo brašno, korice od limuna i prašak za pecivo, mutimo mikserom dok ne dobijemo glatku smesu.

Sipamo gotovo testo u pleh sa dnom koje se ne lepi i pečemo jednu koru.

Ostavljamo gotovu koru da se ohladi i sečemo horizontalno da dobijemo dve jednake kore.

Krem pravimo prema uputstvu na pakovanju. Stavljamo pavlaku i mutimo dok smesa ne postane homogena.

Odvajamo polovinu smese i stavljamo voće iz kompota. Mutimo mikserom dok ne dobijemo kre guste teksture.

Sa sokom iz kompota natopimo kore. Pokrivamo prvu koru kremom od kajsija.

Odozgo rasporedimo suvo voće. Stavljamo drugu koru. Završavamo ukusnu tortu tako što je namažemo sa svih strana belim kremom.

Svežu tortu sa kremom od kajsija ukrašavamo orasima, posipamo gornju koru kokosovim brašnom i finim trakicama od pomoradže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: