Način pripreme
Prvo što treba da uradimo je da odvojimo belanca od žumanaca/jaja su na sobnoj temperaturi/. Stavimo šećer u belanca i mutimo ih dok ne dobijemo gustu penu.
Postepeno dodajemo žumanca i mutimo. U smesu od jaja dodajemo brašno, korice od limuna i prašak za pecivo, mutimo mikserom dok ne dobijemo glatku smesu.
Sipamo gotovo testo u pleh sa dnom koje se ne lepi i pečemo jednu koru.
Ostavljamo gotovu koru da se ohladi i sečemo horizontalno da dobijemo dve jednake kore.
Krem pravimo prema uputstvu na pakovanju. Stavljamo pavlaku i mutimo dok smesa ne postane homogena.
Odvajamo polovinu smese i stavljamo voće iz kompota. Mutimo mikserom dok ne dobijemo kre guste teksture.
Sa sokom iz kompota natopimo kore. Pokrivamo prvu koru kremom od kajsija.
Odozgo rasporedimo suvo voće. Stavljamo drugu koru. Završavamo ukusnu tortu tako što je namažemo sa svih strana belim kremom.
Svežu tortu sa kremom od kajsija ukrašavamo orasima, posipamo gornju koru kokosovim brašnom i finim trakicama od pomoradže.