Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Grickalice uz pivo»Komadići svinjetine sa kolutićima luka i pasuljem

Komadići svinjetine sa kolutićima luka i pasuljem

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
1063229826
Komadići svinjetine sa kolutićima luka i pasuljem2 / 2
16/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Gurmanski predlog sa svinjetinom, lukom i pasuljem"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 200 g
  • pasulj - 150 g, beli
  • brašno - 6 supenih kašika
  • sok od limuna - luk - 6 komada, crni
  • kumin - 2 prstohvata
  • biber - 1 prstohvat
  • kurkuma
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pasulj. Nakon što bude gotov, začinimo ga solju, nekoliko kapi soka od limuna i malo ulja.

Oljuštimo i operemo šest glavica luka. Isečemo na krugove debljine 4 mm. U tiganj stavljamo malo ulja, nakon što se ugreje prebacujemo gotove isečene kolutove.

Pečemo ih, često mešamo dok ne dobije luk lepu boju i dok ne omekša, dodajemo malo soli i kurkumu. Nakon toga skidamo sa vatre i ostavljamo sa strane.

Svinjetinu isečemo na tanke trake. Začinimo solju, biberom, nekoliko kapljica limunovog soka i kuminom.

U odgovarajući kalup stavljamo brašno gde ćemo uvaljati svinjski žilijen. Ugrevamo malo masnoće i pržimo dok ne dobije narandžastu boju.

Kad bude gotovo vadimo i stavljamo na nekoliko minuta na ubrus da se ocedi višak masti.

Prilikom serviranja prvo u tanjire poređamo pečeni luk sa kurkumom, preko njega kuvan i začinjen pasulja i na kraju komadiće.

Komadići svinjetine sa kriškama luka i pasuljem su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: