Način pripreme
Zeca isecite na komade. Ogulite čenove belog luka cele glavice, izgnječite ih.
Ogulite šargarepe, operite ih, osušite, isecite ih na kriškice, isecite i celer na kriškice.
Očistite bob, operite tako što ga ostavite celog. Nakon toga isecite paradajz (i jabuku ukoliko odlučite da dodate) i završite sitno iseckanim svežim biljkama (ruzmarinom i peršunom).
Kuvajte zeca na francuski i farmerski način, bez mariniranja, bez propržavanja i bez agresivnih začina poput crnog bibera i dr. Na ovaj način meso zeca postaje veoma krhko i korisno za naš želudac.
Stavite komade zeca u ekspres lonac, zalijte vinom, kao i s 2 supene kašike meda. Dodajte maslinovo ulje, so i alevu papriku, masline i kapar. Sipajte iseckane šargarepe, paradajz i jabuku. Pospite biljkama. Sipajte vodu, izmešajte. Na vrh sipajte bob.
Ostavite da se kuva na srednjem stepenu na ringli. Kada provri, stavite poklopac i zatvorite ekspres lonac. Ostavite da se krčka otprilike sat vremena. Tečnost će se smanjite za više od pola i biće kao sos na kraju kuvanja.
Obavezno probajte moj recept za dinstanog zeca koji je moja inspiracija iz francuske kuhinje!
Polužite sa krompir pireom ili palentom. Uživajte!