Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Krhka zečetina na farmerski način sa vinom i bobom

Krhka zečetina na farmerski način sa vinom i bobom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Krhka zečetina na farmerski način sa vinom i bobom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Poslužujemo vam jedan recept za zečetinu, inspirisan francuskom kuhinjom"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 kg, 300 (iseckan na komade)
  • crne masline - 200 g
  • šargarepe - 2 komada
  • crveno vino - 250 ml
  • voda - 250 ml
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • med - 2 supene kašike
  • ruzmarin - 1 sveža grančica
  • kapar - 2 supene kašike
  • jabuke - 1 mala, po izboru
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca isecite na komade. Ogulite čenove belog luka cele glavice, izgnječite ih.

Ogulite šargarepe, operite ih, osušite, isecite ih na kriškice, isecite i celer na kriškice.

Očistite bob, operite tako što ga ostavite celog. Nakon toga isecite paradajz (i jabuku ukoliko odlučite da dodate) i završite sitno iseckanim svežim biljkama (ruzmarinom i peršunom).

Kuvajte zeca na francuski i farmerski način, bez mariniranja, bez propržavanja i bez agresivnih začina poput crnog bibera i dr. Na ovaj način meso zeca postaje veoma krhko i korisno za naš želudac.

Stavite komade zeca u ekspres lonac, zalijte vinom, kao i s 2 supene kašike meda. Dodajte maslinovo ulje, so i alevu papriku, masline i kapar. Sipajte iseckane šargarepe, paradajz i jabuku. Pospite biljkama. Sipajte vodu, izmešajte. Na vrh sipajte bob.

Ostavite da se kuva na srednjem stepenu na ringli. Kada provri, stavite poklopac i zatvorite ekspres lonac. Ostavite da se krčka otprilike sat vremena. Tečnost će se smanjite za više od pola i biće kao sos na kraju kuvanja.

Obavezno probajte moj recept za dinstanog zeca koji je moja inspiracija iz francuske kuhinje!

Polužite sa krompir pireom ili palentom. Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: