Krhka zečetina na farmerski način sa vinom i bobom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Dinstani Zec»Krhka zečetina na farmerski način sa vinom i bobom

Krhka zečetina na farmerski način sa vinom i bobom

Krhka zečetina na farmerski način sa vinom i bobom
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
16/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
"Poslužujemo vam jedan recept za zečetinu, inspirisan francuskom kuhinjom"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 kg, 300 (iseckan na komade)
  • crne masline - 200 g
  • šargarepe - 2 komada
  • crveno vino - 250 ml
  • voda - 250 ml
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • med - 2 supene kašike
  • ruzmarin - 1 sveža grančica
  • kapar - 2 supene kašike
  • jabuke - 1 mala, po izboru
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca isecite na komade. Ogulite čenove belog luka cele glavice, izgnječite ih.

Ogulite šargarepe, operite ih, osušite, isecite ih na kriškice, isecite i celer na kriškice.

Očistite bob, operite tako što ga ostavite celog. Nakon toga isecite paradajz (i jabuku ukoliko odlučite da dodate) i završite sitno iseckanim svežim biljkama (ruzmarinom i peršunom).

Kuvajte zeca na francuski i farmerski način, bez mariniranja, bez propržavanja i bez agresivnih začina poput crnog bibera i dr. Na ovaj način meso zeca postaje veoma krhko i korisno za naš želudac.

Stavite komade zeca u ekspres lonac, zalijte vinom, kao i s 2 supene kašike meda. Dodajte maslinovo ulje, so i alevu papriku, masline i kapar. Sipajte iseckane šargarepe, paradajz i jabuku. Pospite biljkama. Sipajte vodu, izmešajte. Na vrh sipajte bob.

Ostavite da se kuva na srednjem stepenu na ringli. Kada provri, stavite poklopac i zatvorite ekspres lonac. Ostavite da se krčka otprilike sat vremena. Tečnost će se smanjite za više od pola i biće kao sos na kraju kuvanja.

Obavezno probajte moj recept za dinstanog zeca koji je moja inspiracija iz francuske kuhinje!

Polužite sa krompir pireom ili palentom. Uživajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: