Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćufte»Moje pileće ćuftice sa terijaki sosom

Moje pileće ćuftice sa terijaki sosom

Moje pileće ćuftice sa terijaki sosom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Od svih recepata za ćuftice, ovaj, koji uključuje i Terijaki sos, sigurno nam je omiljen"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g /mleveno/
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • peršun - svež
  • beli luk - 1 čen
  • prezle - 1 kašika
  • jaja - 1 komad
  • terijaki sos - 1 kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, peršun i beli luk sitno iseckajte. Stavite ih u posudu, zajedno sa mlevenim mesom, jajetom, terijaki sosom i začinima.

Mleveno meso dobro umesite. Umotajte ga u prozirnu foliju i stavite u frižider na nekoliko sati.

Izvadite pripremljeno mleveno meso. Oblikujte ćuftice. Pržite u tiganju sa masnoćom sa obe strane dok ne porumeni.

Izvadite ćuftice na kuhinjski papir da upije višak masnoće. Poslužite u odgovarajućem tanjiru sa kečapom, majonezom ili onim što najviše volite.

Prijatno uz moje pileće ćuftice sa Terijaki sosom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: