Način pripreme
Prvo operite ćureće batake pod mlazom vode i stavite u ekspres lonac. Posle 45 minuta izvadite batake i ostavite da se mesto ohladi, bujon ne bacajte jer ćete je koristiti za čorbu.
Nakon što se meso ohladi, isecite ga na male kockice kao za supu. Zatim uzmite zelenu papriku, isecite je na male kockice, kao i luk.
Luk i papriku stavite u šerpu sa malo ulja, propržite pa dodajte bujon (koji je oko 2 litre i vrlo je mastan), pustite da se neko vreme kuva i stavite rezance i meso iseckano na kockice, sačekajte da dobro proključa .
Kada rezanci budu gotovi, dodajte so, biber, čubar i započnite pripremu zaprške.
U posudu stavite kiselo mleko, brašno i žumance, dobro izmešajte i dodajte malo čorbe unutra da temperatura bude ista, pa sve vratite u čorbu. Kada je supa gotova, isecite peršun, pospite i ćureću čorbu poslužite toplu.