Način pripreme
Jedan prelep recept za domaći ratluk, koji će se sigurno svima dopasti.
Uzmite veliku šerpu sa teflonskim dnom i zidovima, dodajte vodu i šećer unutra, stavite na šporet da se šećer istopi i za to vreme rastvorite dva i po pakovanja prirodnog skroba sa ružinom vodom i malo čiste vode. Dobro promešajte, da smesa bude bez grudvica.
Dodajte skrob u sirup u šerpi i započnite sa najtežimposlom - neprekidnim mešanjem, Nakon što se smesa zgusne, smanjite vatru na najnižu i mešajte oko 20-30 minuta i vrlo je važno da pazite da ne izgori.
Neprestano mešajte bez minuta predaha.
Kada je gotovo i prođe oko 30 minuta, dodajte crvenu konditorsku boju, jer je ružina voda bezbojna i ne postoji način da napravimo ružin ratluk. Boju stavite na kraju, jer ne želimo da se kuva sa bojom.
Smeuu sipajte na papir za pečenje u pravougaoni pleh i ostavite u frižideru oko 3-4 sata.
Kada se dobro stegne, uklonite ratluk zajedno sa papirom i počnite da ga režete na trake debljine oko prsta i na njega stavite preostali skrob, što je oko pola pakovanja, a možete koristiti i šećer u prahu.
Domaći ratluk sa ružinom vodom isecite na male kockice, sve dobro uvaljajte u šećer i poređajte u posudu za serviranje.