Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Krem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninom

Krem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Krem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninom
Fotografije: Anika Voit
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Nežna krem čorba sa kestenjem koja neće ostati posna, već ćemo dodati i slaninu - tako će vam se svideti još više"

Potrebni sastojci

  • paškanat - 200 g
  • kestenje - 200 g
  • krompir - 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 1 kašika
  • slanina - 120 g
  • so - 1 kašika
  • biber - 1 kašika
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • peršun - suv
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte kestenje oko 20 minuta od trenutka kad provri. Čim istekne vreme, isključite ringlu, ali ostavite još malo u vodi.

U zagrejanom maslacu izdinstajte prethono očišćene i na sitno isečene luk i šargarepu. Čim povrće omekša dodajte i krompir i paškanat (oljušteni i isečene na parčiće).

Prelijte toplom vodom i ostavite sve povrće da se dobro skuva.

Oljuštite kestenje i dodajte u preostale sastojke u jesenju čorbu.

Začinite solju i biberom. Dodajte i pla kašičice oraščića i malo suvog peršuna (po želji).

Čim sve povrće omekša pasirajte u homogenu smesu.

Slaninu isecite na kocke.

Servirajte krem čorbu, a odozgo umesto krutona dodajte kocke slanine.

Krem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninom - uživanje za dušu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: