Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Terin»Terin od domaćeg krema i jagoda

Terin od domaćeg krema i jagoda

DilyanaDilyana
Pomoćnik kuvara
357293
Terin od domaćeg krema i jagoda2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Da li smo čuli jagode - i te kako, i to u terinu sa domaćim kremom, dajte ga odmah ovamo"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 300 g
  • krem sir - 250 g
  • tečna pavlaka - 300 ml
  • bela čokolada - 2 komada
  • želatin - 3 komada
  • piškote - 10 komada
  • jagode - 200 g
  • vanila - 2 komada
  • šećer u prahu - 4 kašike
  • slatko od jagoda - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kisela pavlaka se muti zajedno sa šećerom u prahu i krem sirom dok se ne dobije gladak krem.

Odvojeno zagrevamo tečnu pavlaku zajedno sa belom čokoladom dok se ne istopi. U njih dodajemo i vanile.

Svi sastojci se pomešaju i u njih dodajemo na pari istopljena dva želatina.

Slatko od jagoda sa malo vode zagrevamo na ringli dok ne dobijemo sirup.

Polovinu krema sipamo u terin, na koji smo prethodno stavili foliju za sveže čuvanje.

Piškote potapamo u sirup od jagoda i stavljamo preko terina. Preko piškote sečemo polovinu jagoda.

Prelivamo preostalim delom krema.

Preko gotovog terina sečemo drugi deo jagoda i prelivamo preostalim sirupom i preostalim želatinom, istopljenim na pari.

Terin od domaćeg krema i jagoda je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: