Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Puslice»Najaromatičnije puslice

Najaromatičnije puslice

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Najaromatičnije puslice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
19/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
10
"Ako ste do sada jeli samo puslice iz prodavnice, momenat je da ispravite grešku i da napravite ove ukusne i veoma mirisne puslice kod kuće"

Potrebni sastojci

  • belanca - 2 komada (75 g)
  • šećer u prahu - 110 g
  • karanfilić - 1 prstohvat, u prahu
  • đumbir - 1 prstohvat, u prahu
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat u prahu
  • cimet - 1 prstohvat, u prahu
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Tradicionalne puslice obično aromatizujemo vanilom ili uopšte ne koristimo aromu. Ove su malo drugačije, s tim što vanile nema, a na njenom mestu je čitav buket drugih aroma. Na ovaj način vaše puslice će biti različitije i vrlo ukusne.

Za njihovu pripremu nema mnogo razlike od uobičajene metode koju uvek koristimo.

Šećer u prahu vrlo dobro pomešajte sa muškatnim oraščićem, cimetom, karanfilićem i đumbirom - svi bi trebalo da budu fini u prahu.

Ako prosejete sve to kroz sito, biće još bolje.

Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete vazdušast sneg i počnite da dodajete mirisni šećer po kašiku, neprekidno muteći.

Ovo će vam dati gušći i sjajniji mereng.

Napunite vreću sa glatkim ili nazubljenim vrhom i špricajte male puslice u pleh prekriven papirom za pečenje.

Ostavite razmak između puslica.

Sve bi trebalo da stanu u velikom plehu za rernu.

Pecite/sušite puslice na 90 stepeni oko 2 sata, a zatim ih ostavite 1 sat u isključenoj rerni.

Najaromatičnije puslice su prekrasne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Najbolje puslice koje sam probala
11.09.2022 22:03