Način pripreme
1. Ogulite i pasirajte banane zajedno sa svežim mlekom. U dobijenu kašu sipajte brašna, ulje i so i lepo mutite metalnom žicom za mućenje.
Ako je smesa gusta, sipajte još malo mleko ili ako je retka - još brašna (zavisi od veličine banana).
2. Na umerenoj vatri zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom, nauljite ga i sipajte smesu oblikujući okruglu palačinku. Odmah odozgo pospite s malo borovnica i pecite dok odozdo ne porumeni, nakon toga pažljivo okrenite i sa druge strane na kratko.
S obzirom na to da u palačinkama nema jajeta za spajanje, one su krhke i svilenkaste, zbog toga ovde je trik da se peku sporije. Na veoma jakoj vatri postoji rizik da ostanu mnogo mekane iznutra i da se pokidaju prilikom okretanja.
3. Gotove banana palačinke sa borovnicama vadite na tanjir i pokrijte folijom ili drugim tanjirom kako bi ostale tople i mekane. Po želji možete da ih premažete maslacem.
4. Poslužite sa slatkom od borovnica, medom ili karamel sirupom.
Raskošne američke palačinke za jedan dragocen i ukusan doručak ili kao desert.
Neka vam je slatko!