Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Tartalete od mlevenog mesa s kačkavaljem i jajima

Tartalete od mlevenog mesa s kačkavaljem i jajima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Tartalete od mlevenog mesa s kačkavaljem i jajima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Tartalete, koje će naterati srce svakog gurmana da poskoči od uzbuđenja"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - oko 600 g
  • luk - 1 glavica
  • prezle - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • začini - po izboru
  • za nadev
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 5 - 6 komada
  • mladi luk - 1 struk
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte mleveno meso sa lukom isečenim na sitno, jajima, prezlama i začinima.

Rasporedite mleveno meso u podmazan kalup (sa ispupčenim dnom). Zapecite na 200 stepeni oko 30 minuta (ili dok ne bude gotovo).

Izvadite iz rerne i pažljivo okrenite u posudu za pečenje. Napunite udubljenje narendanim kačkavaljem.

Napravite mala udubljenja i razbijte jaja. Pospite biberom i alevom paprikom. Vratite nazad u rernu na desetak minuta.

Pospite isečenim mladim lukom i servirajte sa garnirungom i sosom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: