Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Faširane šnicle»Šnicle od mlevenog mesa sa kačkavaljem

Šnicle od mlevenog mesa sa kačkavaljem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Šnicle od mlevenog mesa sa kačkavaljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Kakav biste vi prilog odabrali za ove šnicle koje se tope u ustima?"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g govedina / svinjetina 50/50
  • kačkavalj - 70 g rendani
  • jaja - 2 komada
  • biber - 1 kašičica sitno mleven (ili po ukusu)
  • korijander - na vrhu kašičice, u prahu ili 1 kašičica sušenog lišća
  • peršun - 2 kašike, sveže iseckan
  • mladi luk - 1 stabljika
  • prezle - 4 kašike. + za uvaljivanje
  • vegeta - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - za oblikovanje i prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Osim klasičnih šnicli od komada mesa koje se istanji čekićem i pohovanih šnicli, postoji i druga vrsta, od mlevenog mesa, koja ni po čemu ne zaostaje od prve vrste, a naročito po ukusu.

Kada u šnicle od mlevenog mesa dodate i kačkavalj, ona postaje još sočnija i jednostavno neodoljiva.

Umesite mleveno meso sa svim začinima, mladim lukom, dodajte so, jaja, vegetu i prezle (možete staviti i hleb potopljen u mleku).

Treba da dobijete smesu, malo ređu od one za ćuftice.

Podelite mleveno meso na 4 jednake porcije i svaku oblikujte u šniclu, stavite kačkavalj i zatvorite ga unutra veoma dobro.

Nauljenim rukama formirajte ponovo šniclu i uvaljajte je u prezle.

Pržite šnicle u vrelom ulju do zlatne boje sa obe strane.

Poslužite šnicle od mlevenog mesa sa kačkavaljem uz svežu salatu, krompir, dinstano povrće ili sos.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Dobar recept
01.07.2021 12:00