bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Moj neodoljivi čizkejk sa borovnicama

Moj neodoljivi čizkejk sa borovnicama

Moj neodoljivi čizkejk sa borovnicama
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
22/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
"Čim čujemo da se na stolu nalazi čizkejk sa borovnicama, odmah dolazimo da pojedemo barem dva parčeta."

Potrebni sastojci

  • slatko od borovnica
  • keks - 350 g, Petit Beurre, obični
  • slatka pavlaka - 60 ml + 3 supene kašike
  • bela čokolada - 200 g
  • kravlji maslac - 200 g
  • krem sir - 500 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • limun - 1 komad, kora
  • šećer u prahu - 30 g
  • vanila - 1 komad
  • želatin - 8 g
  • borovnice - sveže, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se usitni i samelje u blenderu, izmešaju se sa kravljim maslacem i dodaju se 3 supene kašike pavlake.

Uzima se pokretni prsten za tortu od 24 cm i stavlja se na poslužavnik. Unutra se stavlja acetatni papir. Keks se sipa u prsten i dobro se utisne po dnu i po zidovima.

Želatin se rastvori u 50 ml hladne vode. U kaserolu se sipa drugih 60 ml pavlake zajedno sa belom čokoladom i istopi se na ringli. Izmeša se i ostavlja se da se ohladi.

Pomešaju se šećer u prahu, kisela pavlaka i krem sir i dobro se izmešaju. U ovu smesu se sipa i čokoladna smesa.

Umuti se 150 g kisele pavlake i sipa se u smesu za čizkejk od borovnica. Istopi se želatin na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj za nekoliko sekundi.

U njega se dodaje kora limuna i vanila. Prelazi se na sastavljanje sjajnog čizkejka.

Na koru od keksa se sipa 1/3 smese sa želatinom, posle malo slatkog od borovnica, posle 1/3 krema, ponovo slatko i ostali krem.

Čizkejk bez pečenja se stavlja u frižider da se stegne

Čim bude gotov, vadim moj neodoljivi čizkejk sa borovnicama iz kalupa i ukrašavam ga svežim borovnicama i kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: