Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa jabukama

Tart sa jabukama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Tart sa jabukama
Fotografije: Ivelina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Toliko je hrskav i sladak ovaj tart od jabuka - ne postoji način da ga propustite"

Potrebni sastojci

  • testo
  • integralno brašno - 300 g (ili univerzalno)
  • maslac - 200 g
  • šećer - 60 g, u granulama
  • žumance - 3 komada
  • so - 1 prstohvat
  • vanilin ekstrakt - 1 kašičica
  • za nadev
  • jabuke - 4 komada
  • šećer - 2 supene kašike
  • cimet - ½ kašičice
  • limunov sok - ½ limuna
  • sok od pomorandže - ½ pomorandže
  • slatko od kajsija - po ukusu
  • belanca - 3 komada
  • šećer u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo:

Sipajte brašno na dasku za pripremanje hrane.

Kada isečete maslac na male komade, dodajte ga u brašno.

Brzo obradite sipkasto testo za pitu, dodajte žumanca, oblikujte lopticu, uvijte je u providnu foliju i stavite je u frižider na otprilike 30 minuta.

Za nadev:

Ogulite jabuke i isecite ih na kockice.

U tiganj koji ne lepi stavite jabuke iseckane na kockice, sok od pomorandže i limunov sok, začinite šećerom i cimetom, jabuke kuvajte na slaboj vatri dok se sos u potpunosti ne apsorbuje, otprilike 10 minuta.

Belanca umutite sa šećerom u sneg. Kada se smesa sa jabukama ohladi, dodajte belanca.

Izvadite slatko testo iz frižidera, lagano obradite testo kako bi omeklo, razvijte 3/4 testa oklagijom, dajući mu oblik tepsije u kojoj ćete peći.

Testo od maslaca stavite na kalup pomoću oklagije, isecite višak testa i dno izbockajte viljuškom.

Na dno tarta poređajte tanki sloj slatka od kajsija.

Sipajte celu smesu od jabuka i belanca sa ostavljenim peskovitim testom, napravite klasične trakice koje ćete koristiti da biste ukrasili površinu tarta. Posipte orašastim plodovima po izboru,

Paj sa jabukama pecite na 170°C otprilike 35-40 minuta.

Nakon što je gotov tart sa jabukama ostavite da se u potpunosti ohladi pre serviranja.

Površinu pospite šećerom u prahu i servirajte.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: