Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Indijski sos za meso

Indijski sos za meso

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Indijski sos za meso
Fotografije: Anika Voit
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Pitate se ovaj put sa kakvim sosom da ulepšate vašu ideju za večeru sa mesom - bacite se na ovaj indijski recept, u kome svaki začin igra važnu ulogu za ukus"

Potrebni sastojci

  • voda - 400 ml
  • paradajz pire - 500 ml
  • luk - 2 komada, star
  • ljute paprike - 1 komad, po želji
  • lovorov list - 1 komad
  • cimet - 1/2 kašičice
  • karanfilić - 3 komada
  • beli luk - 8 komada
  • đumbir - koliko i čenova luka
  • maslac - 2 kašike
  • indijski orah - 12 komada, sirovi
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj ili drugu posudu s odgovarajućim dubokim zidovima stavite vodu i paradajz pire.

Luk očistite, operite i narendajte na krupno rende.

Ljutu papriku iseckajte na veoma sitno i takođe dodajte, a ako ne volite mnogo ljuto, preskočite je ili zamenite polovinom crvene paprike.

Začinite lovorovim listom, cimetom i sa tri karanfilića.

Beli luk izgnječite i takođe dodajte u ostale sastojke za sos.

Na kraju dodajte maslac i nekoliko puta narendajte đumbir po ukusu.

Stavite posudu na ringlu na srednje jaku temperaturu. Ostavite sos za meso da vri oko pola sata, a za to vreme mešajte nekoliko puta.

Čim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: