bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Pečena svinjska kolenica po nemačkom receptu

Pečena svinjska kolenica po nemačkom receptu

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
680
370
Pečena svinjska kolenica po nemačkom receptu
Fotografije: Anabel
24/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje190 min.
Ukupno200 min.
Porcije2
"Jedina stvar koja je potrebna pečenoj svinjskoj kolenici su topli krompirići za prilog"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite kolenicu, a zatim je stavite u duboku šerpu.

U komad gaze stavite karanfilić, biber i piment. Dodajte majčinu dušicu i lovorov list, pažljivo zavežite u čvor i stavite u šerpu.

Oljuštite celer, šargarepu i luk. Isecite ih na velike komade i stavite u lonac pored kolenice.

Sipajte tamno pivo i začinite solju. Sipajte vodu da pokrije svinjsku kolenicu.

Kuvajte na umerenoj vatri oko 1 sat. Zatim kolenicu prebacite u pleh.

Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite kolenicu dok ne bude gotova - oko 2 sata.

Bujon od kuvanja kolenice i povrća ispasirajte i njime prelivajte kolenicu na svakih 15 minuta - na taj način će meso postati jedinstveno mekano i ukusno.

Pečena svinjska kolenica prema nemačkom receptu je spremna. Poslužiteje sa kuvanim krompirom, kiselim kupusom ili bilo kojim prilogom koji volite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: