Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca. U žumanca dodajte dve vrste šećera i mutite dok smesa ne pobeli.
U suvoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli da se dobije čvrst sneg.
Glatkim pokretima objedinite obe smese. Na kraju dodajte brašno tako što ga postepeno prosejavate. Mešajte lagano kako bi se dobilo lepo i sipkasto testo.
Pripremite tepsiju prečnika 22 cm i podmažite je. Unutra sipajte testo za patišpanj.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite otprilike 20-25 minuta.
Kada je kora gotova, izvadite je iz rerne. Pomešajte i umutite mleko, kondenzovano mleko i pavlaku dok ne bude gotovo.
Izbockajte koru na nekoliko mesta pomoću čačkalice ili viljuške i prelijte je mlečnim kremom. Preliveni kolač stavite u frižider na nekoliko sati kako bi se ohladio i kako bi upio krem.
Klasičan albanski Trileće je gotov.