Način pripreme
Riba se očisti, posoli i ostavi da se začini u frižideru 24 sata. Kukuruz, grašak i pasulj mogu da budu iz konzerve ili možete prethodno da ih skuvate. Kisele krastavčiće isecite na krugove. Operu se tegle, po mogućnosti da budu na šrafljenje.
Prvo se u teglu sipaju: 2 kašike sirćeta, 3 kašike ulja, 1 kašika šećera, 1 kašičica soli, 5-6 zrna bibera, 2 lovorova lista.
Promešate kašikom i nakon toga dodajete: 3 kašike paradajz pirea, po jedna kašika kukuruza, graška pasulja i kiselih krastavčića, nakon toga ređate parčiće ribe, ponavljajući još jednom paradajz pire, kukuruz, grašak, pasulj, kisele krastavčiće i opet ribu. Dobro pritisnete da se pojavi masnoća i da dođe do vrha, ali da ostane jedan prst prostora da se zatvori tegla.
Nakon što napunite tegle, dobro ih zatvorite i kuvajte u dubokom loncu (kazanu) 5 sati da se sterilišu.
Kad ih skuvate, izvadite tegle i okrenete poklopcima na dole da stoje jednu noć i nakon toga ih skladištite u podrum. Sjajno meze za neočekivane i očekivane goste.